Çorumlular Birliği’nden 15 Temmuzun Sembolü Özel Harekat ve TÜRKSAT Ziyareti

Gölbaşı Çorumlular Birliği Başkanı Osman Ulunç ve Yönetim Kurulu üyeleri, 15 Temmuz hain kalkışmasının yıl dönümünde Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT’ı ziyaret etti.

Ziyaretlere; Gölbaşı Çorumlular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ulunç ile birlikte dernek yöneticileri  Dr. Ziya Boyacıoğlu, Ömer Agümüş, Zeki Horoz, Ercan Göktürk, İrfan Özüdoğru  ve Dr. İlker Telli eşlik etti.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI ZİYARET

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında iki kez hava saldırısıyla bombalanan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı, 50 şehit vermişti.

Özel Harekat Dairesi Başkanı Selami Türker’i ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Osman Ulunç; “Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz, bir hain grubun saldırılarını püskürtmüştür. İşte hainler geldiler, Özel Harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına sebep oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar” dedi.

TÜRKSAT ZİYARETİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin önemli mücadele sahalarından biri de Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT olmuştu.

Darbe girişimi sırasında yayınları kesmek üzere giden 5’i sivil 16 kişi ağır silahlarla tesisi ele geçirmeye çalışmış, tesis defalarca Helikopterlerle ateş altına alınmıştı. Ancak tüm bu hain saldırılara rağmen bir avuç TÜRKSAT çalışanı canları pahasına mücadele ederek yayınların kesilmesini engellemişti. Bu mücadele sırasında 2 TÜRKSAT çalışanı da şehit olmuştu.

Ziyarette dernek yöneticilerine ev sahipliği yapan TÜRKSAT Özel Kalem Müdürü Abdullah Bulut, o geceyi yaşayan ve her detayına şahit olan biri olarak yaşananlar hakkında dernek yöneticilerine bilgi verdi.

Başkan Ulunç, 15 Temmuz’un Türkiye’nin dönüm noktası olduğunu belirterek, “Hiçbir zaman 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız. Milletimiz; o hain gecede Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrılarına meydanlarda nöbet tutarak cevap verdi. Darbe girişimine ve vesayete boyun eğmedi. Bizler de demokrasinin perçinleştiği bu günü unutturmamak için çeşitli etkinler gerçekleştireceğiz. Yapacağımız etkinlerde 15 Temmuz ruhunu canlı tutarak, o dik duruş ruhunu yeniden yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.